(3-Letnie na podbudowie zasad. szkoły gastronomicznej)
- technik technologi żywności
Absolwent zdobywa umiejętności pozwalające:
*pracować w firamch gastronicznych i cateringach, stołówkach, hotelach, domach wypoczynkowych, restauracjach.
*znaleźć zatrudnienie w sklepach i firmach sieci handlowych wyspecjalizowanych w obrocie produktami żywnośc, obróbce i sprzedaży tych produktów oraz kontroli ich jakości.
- technik żywienia i gospodarstwa domowego
Różne specjalizacje gastronomiczne m.in. dietetyka.
* Możliwość znalezienia pracy w restauracjach, pubach, stołówkach, kawiarniach, barach gastronomicznych.
*Absolwent zdobywa kwalifikacje do zorganizowania i podjęcia własnej działalności gospodarczej jako firma gastronomiczna lub cateringowa. W ramch kształcenia zawodowego szkoła przygotowała szeroki wybór specjalizacji gastronomicznych z dietetyką włącznie
ZAOCZNE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE
(3-letnie po ośmiolatce i gimazjum)
SZKOŁA POLICEALNA
- technik organizacji usług gastronomicznych (2 lata)
Absolwent zdobywa umiejętności pozwalające:
* podjąć własną działaność gospodarczą
* organizować przyjecia okolicznościowe
* kalkulować koszty organizacji i obsługi imprez
* prawidłowo obsługiwać klienta
* układać menu odpowiednio do rodzaju imprezy
* przygotowywać oferty, organizować promocję i reklamę
* korzystać z zasad prawidłowego i nowoczesnego żywienia
-technik BHP (3 semestry)
Absolwent zdobywa kwalifikacje z zakresu:
* identyfikacji czynników uciążliwych, szkodliwych i niebezpiecznych dla zdrowia
* rozpoznawania zagrożeń wypadkowych związanych z procesem pracy
* oceniania substancji i materiałów pod kątem ich szkodliwości dla zdrowia
*oceniania pomieszczeń i budynków pod kątem spełniania przez nie wymagań bezpieczeństwa i higieny pracy
* organizowania w razie pożaru akcji ratowniczo-gaśniczej
* użytkowania programów komputerowych do analizy wypadków i zagrożeń itp.